Menu
  • Rosbief met risotto van aardappel en knolselder gecreëerd door Christer Elfving
  • Rosbief met risotto van aardappel en knolselder gecreëerd door Christer Elfving

Rosbief met risotto van aardappel en knolselder

gecreëerd door Christer Elfving

  • Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Kruid het vlees flink met peper en zout en schroei het met boter in een pan. 
  • Doe de rosbief in een ovenschaal en giet er het bakvet overheen, leg enkele klontjes boter rondom.
  • Zet het vlees in de oven draai de temperatuur terug naar 200°C.
  • Bak het vlees gedurende 12 minuten en verlaag de temperatuur dan naar 180°C.
  • Bak verder gedurende 8 minuten indien je rosbief graag rood hebt. Indien je het liever doorbakken hebt, gedurende 16 minuten.
  • Haal het vlees uit de oven en bedek het losjes met wat aluminiumfolie. Laat het minstens een kwartier rusten voor je het aansnijdt.
  • Schil de aardappelen en selder en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes.
  • Stoof de ui en look in wat boter en voeg er de aardappelen en knolselder aan toe.
  • Voeg vervolgens wat peper en zout toe en blus met wijn.
  • Doe er kippenbouillon bij en laat rustig sudderen tot alles gaar is.
  • Voeg vervolgens de room en geraspte kaas toe.
  • Werk af met peterselie.
  • Breng de sla op smaak met sherryazijn, olijfolie, peper en zout.
  • Serveer enkele sneetjes rosbief bij de risotto.

Ingrediënten
voor personen
100.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Oud
1.0 units.3 rosbief
1.0 units.0 ui, gehakt
300.0 units.2 aardappelen
300.0 units.2 knolselder
2.0 units.5 witte wijn
2.0 units.5 kippenbouillon
1.0 units.5 room
2.0 units.1 verse of gedroogde peterselie, gehakt
gemengde sla
sherryazijn
teentjes look
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan