Menu
  • Zuiders kippensoepje gecreëerd door Christer Elfving
  • Zuiders kippensoepje gecreëerd door Christer Elfving

Zuiders kippensoepje

gecreëerd door Christer Elfving

  • Snijd de filets van de kip en haal de billen er vanaf. Hak de karkassen in stukken.
  • Leg de kip in koud water en laat hem tot een kookpunt komen.
  • Haal de kip weer uit het water en reinig onder koud stromend water.
  • Zet de kip weer op in koud water en doe er de grof gesneden groenten, kruiden en specerijen bij.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Verwijder de billen en laat ze afkoelen.
  • Zeef en ontvet de bouillon. 
  • Haal het vlees van de billen en snijd in fijne reepjes.
  • Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
  • Doe er de gehalveerde kerstomaatjes bij en blus met 1 liter van de gezeefde bouillon.
  • Laat kort doorkoken, kruid wat af met peper en zout en verse basilicum.
  • Doe er het vlees van de billen bij en werk de soep af met een streepje olijfolie.
Ingrediënten
voor personen
1.0 units.0 bakje kerstomaatjes
2.0 units.0 sjalotten
1.0 units.0 teentje look
verse basilicum
olijfolie
peper & zout
1.0 units.0 prei
1.0 units.0 wortel
1.0 units.0 witte ui
1.0 units.0 teentje look
tijm, gedroogd
peper & zout
Rating
4,0/5 (1 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan