Menu
  • Gepaneerde kippenborst met aardbeidressing gecreëerd door Christer Elfving
  • Gepaneerde kippenborst met aardbeidressing gecreëerd door Christer Elfving

Gepaneerde kippenborst met aardbeidressing

gecreëerd door Christer Elfving

  • Snijd de kipfilets nog eens doormidden. Kruid met peper en zout. Klop het ei los met olijfolie en de melk. 
  • Meng het broodkruim met de geraspte kaas en de geraspte citroenschil.
  • Haal de kippenlapjes eerst door bloem. 
  • Haal ze vervolgens door het melkmengsel en het broodkruim. Druk de korst goed aan. 
  • Frituur de lapjes goudbruin in een frituurpan op 160°C. De kip blijft lekker sappig op deze temperatuur.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Er mag echt wel flink wat zwarte peper in, maar wees zuinig met het zout. 
  • Maak een een salade met de Romeinse sla en de tomaten. 
  • Breng op smaak met de dressing. Garneer met enkele aardbeien en basilicum en serveer er de krokante kip erbij.

Ingrediënten
voor personen
100.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Oud
4.0 units.0 kipfilets
bloem
1.0 units.5 olijfolie
1.0 units.5 melk
1.0 units.0 ei
100.0 units.2 broodkruim
1.0 units.0 citroen
1.0 units.0 Romeinse sla
2.0 units.0 tomaten
aardbeien
enkele blaadjes verse basilicum
peper & zout
1.0 units.5 aardbeien, gepureerd
1.0 units.1 balsamicoazijn
3.0 units.1 koolzaadolie
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan