Menu
  • Zeebaars met gnocchi van Noord-Hollandse Gouda Belegen en een frisse tomatensaus

Zeebaars met gnocchi van Noord-Hollandse Gouda Belegen

en een frisse tomatensaus

  • Was de aardappelen, kook ze gaar in de schil. Schil en pureer ze.
  • Meng de aardappelen, 50 g kaas, het griesmeel, het zetmeel en het eigeel en kruid met een snuifje zout, peper en nootmuskaat.
  • Rol het aardappeldeeg in worsten van ongeveer 2 cm diameter en laat rusten in de koelkast.
  • Maak ondertussen de zeebaarsfilets schoon. Dep ze droog en besprenkel ze met citroensap.
  • Kruiden met peper en zout en wentel ze vervolgens in de bloem.
  • Hak de sjalot fijn, stoof aan in olijfolie en voeg de tomatenpuree toe.
  • Blus met de gezeefde tomaten en de bouillon en laat inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper, de verse kruiden en een snuifje suiker.
  • Snijd het aardappeldeeg in stukjes, plet de stukjes en laat ze vervolgens gedurende 5-10 minuten koken in gezouten water. De gnocchi drijven naar het oppervlak eens ze gekookt zijn.
  • Laat de gnocchi uitlekken.
  • Bak de zeebaarsfilets aan beide kanten in een hete pan met olijfolie, gedurende 5-8 minuten.
  • Plaats de filets op een bord met de gnocchi en de saus.
  • Besprenkel met de rest van de kaas en dien onmiddellijk op.

Tip: gestoomde prinsessenbonen passen ideaal bij dit gerecht !

Ingrediënten
voor personen
Gnocchi:
150.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Belegen, geraspt
400.0 units.2 aardappelen, bloemig
25.0 units.2 griesmeel
40.0 units.2 aardappelzetmeel
1.0 units.0 eierdooier
Zeebaars:
4.0 units.0 zeebaarsfilet met vel
1.5 units.1 citroensap
2.0 units.1 bloem
Saus:
1.0 units.0 sjalotten
1.0 units.1 tomatenpuree
200.0 units.2 gezeefde tomaten uit blik
100.0 units.4 bouillon
1.0 units.1 verse kruiden, gehakt
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan