Menu
  • Iberico-varken met een korst van aardappel en Noord-Hollandse Gouda gecreëerd door Christer Elfving
  • Iberico-varken met een korst van aardappel en Noord-Hollandse Gouda gecreëerd door Christer Elfving

Iberico-varken met een korst van aardappel en Noord-Hollandse Gouda

gecreëerd door Christer Elfving

  • Plet de aardappelen met boter en kaas en breng op smaak met zout. 
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak een paar minuten rondom in boter. Haal het vlees uit de pan. 
  • Meng het broodkruim met een beetje olijfolie. 
  • Bestrijk de stukjes vlees met een laag aardappelpuree en bedek het met broodkruim. 
  • Bak het vlees verder in de oven op 170°C tot de gewenste gaarheid. 
  • Snijd de witloofstronkjes in de lengte in twee. 
  • Bak het witloof mooi goudbruin in boter en kruid met peper en zout.
  • Blus het witloof met kippenbouillon en plaats een deksel op de pan. Laat het witloof op een laag vuur garen. 
  • Breng de kalfsbouillon aan de kook met het truffelsap en de porto. 
  • Laat de saus een paar minuten verder koken en kruid af met peper en zout. 
  • Breng de witte saus op smaak met de kaas. Serveer het vlees met het witloof en de 2 sauzen.

Ingrediënten
voor personen
Varkensfilet:
2.5 units.1 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Overjarig, geraspt
4.0 units.0 varkensfilet van 150 g
2.0 grote aardappelen
Japans broodkruim (Panko)
Witloof:
4.0 units.0 witloof
2.0 units.1 kippenbouillon
Saus:
2.0 units.5 krachtige kalfsbouillon
2.0 units.1 truffelsap
2.0 units.1 porto
3.0 units.5 witte saus
2.0 units.1 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Belegen, geraspt
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan