Menu
  • Royale Lasagna -

Royale Lasagna

-

  • Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.    
  • Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.       
  • Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.    
  • Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.       
  • Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.
  • Meng alles door elkaar in de grote kookpot.
  • Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.
  • Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.  
  • Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.  
  • Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.        
  • Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.     
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.       
  • Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.
  • Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.     
  • Overgiet met de room en bedek met Noord-Hollandse Gouda om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.    
  • Gratineer 15 minuten in een oven op 180°.
Ingrediënten
voor personen
gemalen Noord-Hollandse Gouda om te gratineren
250.0 units.2 droge lasagne
500.0 units.2 gemengd gehakt of kippegehakt
300.0 units.2 gerookte ham
250.0 units.4 lichte room (20% vet)
0.5 units.6 melk
500.0 units.2 tomaten in blokjes
250.0 units.2 champignons
1.0 units.0 groene paprika
enkele wortels
1.0 units.0 grote ajuin
1.0 units.0 teentje knoflook
verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, enz.)
30.0 units.2 bloem
40.0 units.2 boter
peper & zout
olijfolie
nootmuskaat
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan