Menu
  • Gierstpannenkoeken met Gouda -

Gierstpannenkoeken met Gouda

-

Kook de gierst op een matig vuur en met het deksel op de pot in twee koppen licht gezouten, kokend water, totdat het water is opgenomen. Laat de gierst afkoelen.Meng de gierst in een slakom met de eieren. De mengeling moet voldoende stevig zijn om pannenkoeken te vormen. Voeg de specerijen en de gouda toe. Meng goed en vorm pannenkoekjes.Verwarm een pan en giet er de olijfolie in. Bak de pannenkoekjes 3 minuten op elke kant op een matig vuur. Leg de pannenkoekjes op keukenpapier om te drogen.Serveer met salade of ratatouille.         
Ingrediënten
voor personen
125.0 units.2 kleine blokjes Gouda
1.0 units.0 kop gierst
2.0 units.0 eieren
nootmuskaat
provençaalse kruiden
peper & zout
1.0 units.1 olijfolie
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan