Menu
  • Forelfilets in de oven met aardappelschubben en Noord-Hollandse Gouda -

Forelfilets in de oven met aardappelschubben en Noord-Hollandse Gouda

-

Bereiding: 

De forelfilets wassen, drogen, afbetten, aanzuren en zouten. Vervolgens op de huidkant in 2 EL hete olie bakken en op een bakplaat leggen. De aardappelen schillen, wassen, in dunne plakjes snijden, met aardappelzetmeel mengen en met zout en peper kruiden. De kaas raspen.De aardappelschijfjes als schubben op de forelfilets verdelen, met kaas bestrooien en met de resterende olie bedruppelen.Bakken in een voorverwarmde bakoven op 180 °C (gas: stand 3, circulatielucht 160 °C) gedurende ca. 25 minuten.De sjalotten pellen, fijn hakken en in het resterende braadvet stoven. De visfond en de room toevoegen, aan de kook brengen en dik laten inkoken. Champagne toevoegen en de saus met zout, peper en tijm op smaak brengen. De forelfilets met de saus serveren. Een vers komkommerslaatje past hierbij uitstekend.  

Bereidingstijd: Lang  
Per portie: kJ/kcal: 3327/795
Eiwitten: 62,4 g
Vetten: 40,3 g
Koolhydraten: 35,6 g 
Broodeenheden: 3
Ingrediënten
voor personen
200.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Belegen
8.0 units.0 forelfilets
citroensap
zout
4.0 units.1 plantaardige olie
400.0 units.2 vastkokende aardappelen
1.0 units.1 aardappelzetmeel
Vers gemalen peper
2.0 units.0 sjalotten
400.0 units.4 sjalotten
100.0 units.4 room
100.0 units.4 champagne
Enkele verse blaadjes citroentijm
Rating
1,0/5 (1 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan