Menu
  • Kaas-pestofrietjes -

Kaas-pestofrietjes

-

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg de pesto en het water toe en gaar tot boter begint los te laten en bloem gaar is. Zet koud. Verwarm de room, rasp hierin de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en vermeng met de eidooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en vermeng tot een egale massa. Stort in kaders en zet gedurende 12uur in de koelkast. Vries de massa aan en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door de bloem, het ei en het panko broodkruim.  Reserveer in de vriezer en frituur op 180°. 

Serveertip: 

Druk Mega Mindy tekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te serveren.  
Ingrediënten
voor personen
100.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel Belegen
60.0 units.2 boter
75.0 units.4 bloem
60.0 units.4 water
15.0 units.2 groene pesto
1.0 units.2 zout
3.0 units.5 room
15.0 units.2 eierdooier
6.0 units.2 bladgelatine
50.0 units.2 bloem
50.0 units.4 Japans broodkruim (Panko)
20.0 units.2 eieren
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan