Menu
  • Noord-Hollandse Gouda met perenchutney -

Noord-Hollandse Gouda met perenchutney

-

Bereiding:  

De peren, de sjalotten en de gember schillen. De peren in vier snijden en het klokhuis verwijderen en vervolgens samen met de sjalotten en de gember in kleine blokjes snijden. De blokjes met kandij en perennectar opkoken en afgedekt ca. 40-50 minuten laten garen. Daarbij meerdere keren omroeren, de peren moeten licht uiteenvallen. De chutney met champagne en azijn verfijnen en met in wat water aangeroerde maïzena binden. Kruiden met zout en peper.   De kaas in ca. 2 x 2 cm grote blokjes snijden. Op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in een voorverwarmde bakoven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C) ca. 3-5 minuten lichtjes laten smelten.  Serveer samen met de chutney. Lekker met vers boerenbrood!  

Bereidingstijd: lang 

Per portie: 

kJ/kcal: 1459/348
Eiwitten: 13,7 g
Vetten: 17,3 g
Koolhydraten: 32,2 g 
Broodeenheden: 2,5
Ingrediënten
voor personen
200.0 units.2 Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
3.0 units.0 rijpe peren
2.0 units.0 sjalotten
1.0 units.0 klein stuk gember (ca. 1 cm)
50.0 units.2 kandij
100.0 units.4 perennectar
50.0 units.4 champagne
1.0 units.1 balsamicoazijn
peper & zout
1.0 units.1 maïzena
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan