Menu

BOB

Echte Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is een heerlijk romige kaas met een volle smaak. Zo uniek dat hij beschermd is als Beschermd Streekproduct. 

 Het BOB-label 

In 1992 stelt de Europese Unie de kwaliteitsbeoordeling Beschermde Oorsprongsbenaming BOB  in. Deze officiële erkenning is in het buitenland ook bekend als l’Appellation d'Origine Protégée (AOP). Het keurmerk wordt toegekend aan producten die uniek zijn in de wereld. Dat wil zeggen geproduceerd, verwerkt en bereid volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. En dat alles ook nog eens binnen een bepaald geografisch gebied. 

Echte Noord-Hollandse Gouda mag alleen door Noord-Hollandse kaasmakers gemaakt worden, met Noord-Hollandse melk van koeien die in deze provincie grazen. Voor andere kaas geldt de term Noord-Hollands niet. Daarom heeft de EU onze kaas een BOB toegekend. Met dat bijzondere label wil de Europese unie meer naamsbekendheid verwerven voor unieke kwaliteitsproducten. Tegelijkertijd beschermt het BOB-label tegen oneerlijke concurrentie.
BOB

BOB

Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan