Kaassticks in knapperige panade
-
Ingrediënten:- 300 g Noord-Hollandse
Gouda met het Rode Zegel Jong
- 2 EL bloem
- 1 ei
- 50g cornflakes
- 50g paneermeel
- 3 EL
plantaardige olie om te bakken
Voor de kersendip:
- 300 g verse
kersen (of potje 250 g)
- 2 sjalotten
100 ml kersensap
- 5 cl sherry (bijv.
Jerez-Xérés-sherry)
- 1 EL
balsamicocrème
- 2 EL bruine
kandijsuiker
- 1 EL maïzena
- Zout
- Vers gemalen peper
Bereiding:
De kaas in dikke repen
snijden en in bloem wentelen.
Het ei klutsen en de cornflakes fijnmaken en mengen met paneermeel.
De kaassticks eerst in het ei en daarna in de cornflakespanade wentelen. Voor de kersendip de kersen
wassen en ontpitten.
Vervolgens de sjalotten pellen en in kleine blokjes snijden.
Laat de kersensap, de sherry, de balsamicocrème, de kandijsuiker
en de sjalotten koken en laat afgedekt ca. 10 minuten gaar worden.
Het zetmeel in wat water
roeren, de kersen toevoegen en laten koken.
Kruid met peper
en zout.
De kaassticks in verhitte olie goudbruin bakken en met de kersensaus serveren.
Bereidingstijd:
middelmatig
Per portie:
kJ/kcal: 2537/606
EW: 22,8 g
V: 34,2 g
KH: 45,1 g
BE: 4