Auberginerolletjes met belegen Noord-Hollandse Gouda
-
Bereiding:De aubergines wassen, schoonmaken en in de lengte in ca. 0,5 cm dikke schijven
snijden en de schijven met zout bestrooien. De couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon
bereiden. De kaas raspen. De tomaten wassen en 100 g in kleine blokjes snijden. Het knoflook pellen en pletten.
De couscous met 100 g kaas, de tomatenblokjes, het knoflook en de kruiden
mengen en met zout en peper kruiden. De massa op de aubergineschijfjes strijken, deze oprollen en met kleine
houten spiesen fixeren.
Wat olie verhitten en de rolletjes in porties aan alle kanten goudbruin bakken.
De rolletjes in een vuurvaste schaal leggen, met de resterende kaas
bestrooien en in een voorverwarmde bakoven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht
180 °C) ca. 10-15 minuten gratineren, tot de kaas gesmolten is.
De resterende tomaten in de resterende verhitte olie bakken tot de
tomaten openbarsten. Met suiker bestrooien en lichtjes karamelliseren en vervolgens tomatenpuree
en –sap toevoegen, aan de kook brengen en met zout, peper en kruiden op smaak
brengen.
De rolletjes en de saus op borden schikken en naar wens met kruiden
gegarneerd serveren.
Per portie:
kJ/kcal: 2293/548
Eiwitten: 22,9 g
Vetten: 30,1 g
Koolhydraten: 45,9 g
BE: 4