Noord-Hollandse Gouda met perenchutney
-
Bereiding:De peren, de sjalotten en de gember schillen.
De peren in vier snijden en het klokhuis verwijderen
en vervolgens samen met de sjalotten en de gember in kleine blokjes
snijden.
De blokjes met kandij en perennectar opkoken en afgedekt
ca. 40-50 minuten laten garen. Daarbij meerdere keren omroeren, de peren
moeten licht uiteenvallen.
De chutney met champagne en azijn verfijnen en met in
wat water aangeroerde maïzena binden.
Kruiden met zout en peper.
De kaas in ca. 2 x 2 cm grote blokjes snijden.
Op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in
een voorverwarmde bakoven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C)
ca. 3-5 minuten lichtjes laten smelten.
Serveer samen met de chutney. Lekker
met vers boerenbrood!
Bereidingstijd: lang
Per portie:
kJ/kcal: 1459/348
Eiwitten: 13,7 g
Vetten: 17,3 g
Koolhydraten: 32,2 g
Broodeenheden: 2,5